2008. november 26., szerda

Baratok

Gondoltam jelentkezem, elmeselem eletem egy kis reszet megint.

Rengeteg tema jar a fejemben, mint peldaul penzugyi valsag es kozvetett kihatasai kicsiny eletemre (ez nagyon jo es kimerito tema, de mivel errol mindenki tudna irni oldalakat igy valoszinuleg mar unalmas); a kirgiz felsooktatasi rendszer problemai (meglepo modon 90%-ban ugyanazok mint a magyarnak, es en egy kicsit megvigasztalodtam, hogy lehet meg rosszabb a magyarnal); vagy Bishkek bemutatasa (ha Almaty olyan mint Budapest 20 evvel ezelott, akkor Bishkek olyan mint Miskolc 20 evvel ezelott, es ezzel mindent elmondtam rola); valamint a mit lehet itt venni karacsonyi ajandekkepen a csaladnak, amire van esely, hogy az eletben legalabb egyszer hasznalni is fogjak? (Semmit.)

Szoval inkabb maradok a baratoknal, mint temanal. Egyreszt mert mar hianyoznak az otthoni baratok, masreszt mert ha otthon leszek hianyozni fognak az itteniek.

Na, szoval megtartottam kazah eletem elso hazibulijat, azon neves esemenybol, hogy veget ert a nyari hegymaszoszezon, es a turacsoportom tagjai egyik edzesen, amire en nem mentem el, megszavaztak, hogy a szezonvegi buli az en lakasomban legyen. Ami persze teljesen fair, mert en lakom a legkozelebb a hegyekhez, tehat a pentek esti buli utan szombat hajnalban tolem lehet a legkonyebben elindulni hegyet maszni.

Az otlet azert is remek, mert butorok hianyaban rengeteg ember befer a nappalimba. Igaz, hogy tanyerom es evoeszkozom sincsen, de ez a kisebb problemak koze tartozott.
Azert meg kulonosen imadom ezt a tarsasagot, hogy kifejezetten orultek az asztal hianyanak, mert igy 'kazah stilusban' lehetett vacsorazni nalam. (Ertsd: a foldon ulve a foldrol ettunk.)
A vacsora soran rengeteg tosztot mondott a fonok, amire mind inni kellett, persze mind a hegymaszasrol es az elert eredmenyekrol szolt...

A vacsora valahogy ugy nezett ki, hogy en bevasaroltam 20 emberre, majd mindenki hozott magan kivul meg legalabb ket embernek elegendo kajamennyiseget, es biztos-ami biztos alapon otthon meg megvacsorazott. Ennek eredmenyekeppen a hutom egy hetig roskadasig tele volt, es minden egyes kirandulasnak en lettem a kajafelelose.

Vacsi utan persze vetites kovetkezett, a fiuk (Denis es Borja) elotte levo napokban jottek haza a Piolet d'Or Asia dijatadorol, ahonnan majdnem hazahoztak a masodik aranyjegcsakanyukat is. Ha azzal nem is, par felmeztelen fotoval azert gazdagodtak...

Ami meglepo volt, hogy a csendhaboritast kinosan kerulte a tomeg, tehat tancrol szo sem lehetett. Hajnal ketto korul elokerultek a halozsakok, mert 6-kor keles volt, indultunk a hegyekbe...

A masik barati tarsasag, a kollega-hegymaszok, akikkel minden het elejen megbeszeljuk ki merre jart, a het masodik feleben pedig azt, ki merre megy a hetvegen. Es ha esetleg minderre nem jut ido a munkahelyen, akkor folytatjuk este valakinel. Szerencsere Aldassal mintegy 5 percnyi tavolsagra lakunk egymastol, igy a borozas-vizipipazas utan sem tobb a hazafele ut 30 percnel. :)




Nincsenek megjegyzések: