2008. október 4., szombat

5. havi osszefoglalo

Gondoltatok volna??? 5 honap! Mindjart Karacsony!!!
De tenyleg, egyre gyorsabban repulnek el a hetek. No persze mindig van valami tortenes.

Lassuk csak.

Egy csomo minden uj dolog. Voltam peldaul orvosnal. Tobbszor is.
Az ugy kezdodott, hogy mar 10 napja ment a hasam. Egy -ket napos hasmenes meg sem kottyan, az itt gyorsan a mindennapi elet reszeve valik. De 10 nap utan az embernek tele lesz a ..., szoval elege lesz, es elmegy az orvoshoz. Sajnos (vagy talan megse annyira) nem a helyi dokikhoz jutottam el, mert a cegemen keresztul egy nemzetkozi klinikara vagyok bejaratos, ahol elore adnak idopontot, szep varoterem van es csak a recepcios bunko. A doktorno viszont hulla aranyos, egy fulop-szigeteki no, tokeletes angolsaggal, aki minden jel szerint a gyogyszeres kezeles nagy ellenzoje, mivel barmivel mentunk oda az igyal-sok-teat-sok-mezzel-pihenj-egy-kicsit-holnapra-mar-jobban-leszel valaszt kaptuk. Pszichesen biztos hatott, mar 5 perc mulva jobban erzi magat az ember, ha azt mondjak neki, hogy jol van. :) Azert azt nem vettem be, hogy a stresszes eletmod miatt van 10 napja hasmenesem (ehhez a verziohoz o mindenkeppen ragaszkodott), mert ilyen stresszmentes eletem is regen volt mar. Maximum azon izgulok, hogy hogy fog beleferni az ossze orszag az idombe, amit jovo szeptemberig meg meg akarok latogatni...

Aztan egyre tobb baratom van itt.
Eloszor is kijott Agi 10 napra meglatogatni, no de ez meger legalabb egy teljesen kulon blogbejegyzest.
Aztan egesz joba lettem az egyik szomszedommal, egy torok epitesz sraccal. Azert meg mindig nem olyan mint otthon volt Eszterrel es Marika nenivel, meg az egesz joszomszedsaggal, de azert megis barmikor van egy teazo- vagy vacsorapartnerem. Szoval minden egesz jo lenne, ha a hazinenim a hitelvalsag kovetkezteben nem ment volna csodbe es nem akarna eladni a lakast a fejem folul...
A harmadik nagy elmeny a hegymaszo barataim beszamoloinak hallgatasa. Ez vagy nagyobb korben (Urubko vetiti a diait a Makalu megmaszasarol) vagy kettesben egy jo sor mellett a fenykepalbummal (15 evvel ezelotti everest maszas es tarsai) tortenik. Az elobbi nagyon porgos es gondolom vicces, mert mindenki nevet, en meg azon nevetek, hogy ok nevetnek, mert az orosz meg mindig nem ezen a szinten megy... Az utobbi nagyon izgalmas, mert a legnagyobb hegymaszokrol meselnek sztorikat, meg latom, hogy akikkel most maszok milyenek voltak 15 eve, es milyen vicces dolgokat muveltek fiatalon. :) Persze ott van a masik oldal is, kemenyen elgondolkozik az ember, hogy miert is maszik hegyet, amikor a fotokon minden masodik ember halott mar, es nem agyban, parnak kozt tortent a dolog.

Fejlodik az orosz nyelvtudasom is, mar harom temakorben vagyok egeszen beszedkepes.
1. A hetvegen a hegyekbe voltam - a hetvegen a hegyekben leszek - szeretnek elmenni a hegyekbe a hetvegen - mehetek veletek a hegyekbe a hetvegen - imadok a hegyekbe menni.
2. Szia! Hogy hivnak? Hova valosi vagy? Hany eves vagy? Van feleseged?
3. Hol talalom a Lenin mauzoleumot?

Na, es meg egy fontos, hireket kaptam, hogy magyar osrokonaink merrefele elnek az orszagban (nyilvan a masik vegen). Reszleteket itt olvashattok.

Mindenkinek szep venasszonyok-nyarat!

Nincsenek megjegyzések: