2009. március 31., kedd

Tavaszi sziklamaszasok

Mar irtam egyszer (hoppa, ketszer...) az Ili folyorol es a mellette levo sziklarol, ahol 1000 eves sziklarajzok vannak (a legerdekesebb, amelyik Budhat abrazolja, hogy hova el nem jutott a tan...).
Szoval most nem irnam le megint az egesz sztorit, csak a keso oszi maszasokhoz kepesti kulonbsegeket. Es a legfobb kulonbseg a tarsasag. Keso oktoberben es kora novemberben ugyanis nagyon keves olyan elszallt ember volt, aki ugy gondolta, hetvegenkent maszni es satrazni kell menni, tehat joreszt Denisszel es Vadimmal mentunk. Sokszor mi voltunk az egyetlenek, akik kinn masztak. Az estek jokedvuen, de alapvetoen csendesen teltek, neha kijott estere par ember, de meg igy is.

Bezzeg most. A tel utan az egesz maszotarsadalom kinn nyuzsog, foleg, hogy a sztyeppen napkozben mar igen jo ido tud lenni. Annyi kotel log a falon, hogy megszamolni is keptelenseg, estenkent meg nagy buli van. Egy ideig probalkoztam az uj emberek nevet is megjegyezni, de aztan vegleg feladtam, mar azt is keverem, kit honnan kellene ismernem, nekik meg konnyu, mert csak egy oroszul mit sem tudo ember van az egesz tarsasagban, igy engem mindenki ismer. Ennek kifejezett elonyei is vannak, mindenki vegtelenul kedves velem, gyanakszom, a 'hatranyos helyzetem' miatt. Azert az orosztudasom nagyban fejlodik, az egyik igen kedves maszotarsam megjegyezte, 1 eves kislanya ugyanolyan szinten gagyaraszik mint en, azaz pa (papa), ma (mama), da (igen), ahhhhhhhhhhhhhhh! (ah, mit nem ertetek, mikor olyan egyertelmuen magyarazom????)

Na, de jojjenek a kepek.

Szoval napkozben sziklamaszasok, kifulladasig.
40+ meteres utak. :) A feher pottyok a tavalyi sziklamaszoverseny utvonalat jelolik.
Itt meg nem latszik a jo ido a ruhamzatomon, de csak azert, mert koran kezdtunk. :)Hat ez meg mi?Bamuldozas.Sokat javult a szolgaltatasi kor - peldaul mar van hivatalos WC is.Esti furdes. (Na jo, ez pont a kezmosasban merult ki - ugye ti sem gondoltatok komolyan, hogy 10 fokos vizben, marcius kozepen?)Ejszakai elet - tabortuzzel, vodkazassal, gitarral es orosz dalok eneklesevel. Meg ugy is elvezetes, ha az ember bojton van, es nem iszik. :)
Es ez a bejegyzes nem johetett volna letre, ha Szofi nem fenykepez lelkesen a hetvegen, mert en tul lusta voltam ahhoz, hogy elovegyem a gepem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szüzanya, hogy lehet, hogy azon a kötélen csomó van? Ilyenre fel ne mássz nekem üzeni az anya

Névtelen írta...

egyebknet nem erne le az egyik vege... :)